OVER CAPITAL

CAPITAL is de one-stop-source die Brusselse jongeren inspireert, stimuleert en begeleidt in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

WIJ GELOVEN
IN MORGEN

We zijn een veilige haven in de grootstad waar jongeren vooral zichzelf kunnen zijn en op die manier hun passies en talenten ontdekken. Anderzijds zijn we ook een eco-systeem dat hen een directe connectie biedt met alle Brusselse organisaties die hun pad kunnen effenen. Tot slot bieden we ook een groeiend aantal programma’s aan die een structureel antwoord bieden op de specifieke uitdagingen van de jongeren in de grootstad.

CAPITAL gelooft in een duurzame en inclusieve maatschappij, waarin iedereen – ongeacht zijn sociaal economische achtergrond, religie, geaardheid of gender – de mogelijkheid krijgt om zichzelf te ontwikkelen. We geloven ook dat professionele én persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan en willen daarom tegelijk inzetten op beide ontwikkelingspaden.

ONS TEAM

CAPITAL vzw werd midden 2020 opgericht als antwoord op de vele uitdagingen waar Brusselse jongeren mee te maken hebben. Initiatiefnemer en drijvende kracht is Hassan Al Hilou, een Brusselaar met Iraakse roots, die op zijn 22ste al een sterk parcours heeft afgelegd.

Zowel de vaste partners, losse medewerkers als de Raad van Bestuur bestaan uit een groep gedreven mensen die maatschappelijk doelen en duurzame impact op de eerste plaats zetten. Daarnaast is ook diversiteit het sleutelwoord waar we sterk in geloven om een future-proof organisatie met sterke wortels te creëren.

HASSAN AL HILOU

Founder & Innovation Director

  sabine Degeyter

  CAPITALENT Coordinator

   

  maxime hering

  Operations Coordinator

   julia steegen

   Projectmedewerker

    

   Zakaria Hatmi

   Projectmedewerker

    

   Amore Boonstra

   Projectmedewerker

    

   capital youth council

   CAPITAL vertrekt vanuit de noden, expertise en signalen van jongeren zelf. Zij geven cruciale input om duurzame projecten op te starten. Daarom is het essentieel dat elk besluit en project dat CAPITAL uitvoert, wordt gedragen en versterkt door jongeren. CAPITAL wil op die manier co-creëren: voor jongeren, door jongeren.

   vrijwilligers

   CAPITAL wil zo veel mogelijk expertise vanuit verschillende invalshoeken binnenhalen en betrekken bij de missie en werking van CAPITAL. Hiervoor wordt er samengewerkt met een team van enthousiaste vrijwilligers die verschillende functies bekleden binnen de organisatie. Op die manier kan CAPITAL rekenen op heel wat input van buitenaf voor het realiseren van haar doelen. Er zijn 3 soorten vrijwilligers actief binnen CAPITAL: adviseurs van CAPITAL, mentoren voor Brusselse jongeren en uitvoerende vrijwilligers binnen een bepaald project of evenement.

   RAAD VAN BESTUUR

   hassan al hilou

   CAPITAL

   Alizée du Bus

   COLLIBRI FOUNDATIONS

   ONZE PARTNERS

   Organisaties, bedrijven, scholen en instellingen maken deel uit van onze dynamische community. Samen inspireren we een brede waaier aan jongeren. Deze actieve partners delen hun kennis en expertise, om zo een breed en kwalitatief aanbod aan opleidingen en activiteiten ter beschikking te stellen aan de jongeren. Samen versterken we hiermee hun toekomstmogelijkheden.

   In Brussel bestaat er reeds een waaier aan instellingen, organisaties en verenigingen die de sociale exclusie, schoolverlating en werkloosheid van jongeren doelgericht aanpakt en hun zelfontwikkeling en burgerparticipatie stimuleert. CAPITAL wil dit sterke en diverse aanbod samenbrengen en toegankelijker maken voor de jongeren. We creëren een inclusief ecosysteem waarin alle jongerenorganisaties kunnen samenwerken, zonder onderscheid te maken naar de mate van maturiteit, grootte en financiële slagkracht van de organisatie. 

    

   CORPORATE FOUNDERS

   JOBX PARTNERS

   PUBLIC PARTNERS