C-HUB

CAPITAL’s C-HUB is de ‘one-stop-hub’ voor alle Brusselse jongeren die aan zichzelf en hun toekomst willen werken. Daarnaast is het ook een veilige haven waar ze tot rust komen en vorm kunnen geven aan hun persoonlijke projecten.

Zoals elke grootstad is ook Brussel altijd in beweging. Toch kan voor vele jongeren die constante beweging ook drukkend zijn en voor onrust zorgen. De behoefte om ergens te kunnen ‘thuiskomen’ in een veilige en vertrouwde omgeving, wil CAPITAL invullen met C-HUB, door jongeren een ruimte te geven die zowel stimuleert als connecteert.

CONNECTEREN

Die connectie is belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat – ondanks de aanwezigheid van vele organisaties die zich met jongeren en hun problemen bezighouden – ze toch vaak de weg er naartoe niet vinden. C-HUB speelt de rol van verbinder tussen beiden. Onze interne jeugdwerker luistert en detecteert de talenten, dromen en passies van de jongeren om hen zo optimaal te connecteren met de juiste organisatie die klaarstaat om de jongere in kwestie verder te helpen.

CO-CREËREN

Maar we gaan nog een stuk verder. Vele Brusselse vzw’s en sociale ondernemingen zijn inmiddels ook partner van CAPITAL. Daardoor ontstaat er een heus eco-systeem van co-creatie. Op basis van hun expertise ontwikkelen we samen (alternatieve) leerkansen voor jongeren die hun weg of gading niet vinden of wiens kansen ontnomen worden in het reguliere onderwijs. Dit kan zowel in-house, waarbij de partner gebruik maakt van de faciliteiten van CAPITAL, als out-house, met de mogelijkheid om op bepaalde momenten een specifiek aanbod voor de jongeren binnen CAPITAL aan te bieden. 

Zo creëerden we in het voorjaar van 2021 in samenwerking met Nakama een ‘Anti Virus Hackaton’ voor scholen en jeugdorganisaties, waarbij jongeren online op een speelse manier werden geïnformeerd over COVID 19 en die informatie verder onder familie en vrienden konden verspreiden. 

Heb je als jongere een vraag, een opmerking of een suggestie?

Wil je graag eens langskomen om kennis te maken?

Klik dan op onderstaande knop!