CAPITALENT

 

Met CAPITALENT willen we Brusselse jongeren stimuleren, faciliteren en ondersteunen in het creëren van hun eigen duurzame onderneming.

 

Bij CAPITAL zijn we er van overtuigd dat er heel wat ondernemerstalent schuilt in de Brusselse jongeren. Alleen komt dit talent niet altijd aan de oppervlakte door de specifieke omstandigheden waarin sommige jongeren opgroeien. Anderzijds ervaart deze doelgroep bij uitstek de vele uitdagingen die eigen zijn aan een grootstad. Daarom hebben we CAPITALENT gecreëerd: een one-stop-hub die gedreven Brusselse jongeren stimuleert, begeleidt en ondersteunt in het realiseren van hun eigen impact-onderneming om de sociale en ecologische uitdagingen effectief aan te pakken.

Aan organisaties die jongeren de weg naar ondernemerschap wijzen, heeft Brussel op zich geen gebrek. En evenmin aan projecten die het belang van een duurzame wereld voorop zetten. Het is door de sterke fragmentering van al deze organisaties dat vele getalenteerde jongeren hun weg er naartoe vaak niet vinden. In zijn actieve rol als ‘human connector’, gidst CAPITAL de jongeren naar de juiste organisatie(s) en volgt hun ondernemerstraject op de voet.

HOE WERKT HET?

Ons programma gewijd aan ondernemerschap heet CAPITALENT en bestaat uit twee delen. Enerzijds kunnen jongeren in Brussel twee keer per jaar deelnemen aan het Young Entrepreneurs Festival (YEF), een eendaags evenement waar ze de inspiratie, informatie en ondersteuning vinden die ze zoeken. Anderzijds organiseren we ook twee keer per jaar de BX Entrepreneurs Training, een intensieve training van 2 dagen in samenwerking met onze deskundige partners, waarbij we jongeren alle tools geven die ze nodig hebben om van idee tot actie te komen. 

YOUNG ENTREPRENEURS FESTIVAL

1 dag om de wereld van ondernemerschap te ontdekken

Elk jaar in september en februari organiseert CAPITAL het Young Entrepreneurs Festival. Het is een gratis evenement voor Brusselse jongeren om de wereld van het ondernemerschap te ontdekken en te leren over de belangrijke fases in het opstarten van een project/onderneming. Het maakt niet uit in welke fase je zit!

Concreet is er een brede waaier aan ontdekkingsworkshops over verschillende thema’s, van sociaal netwerken en financiering tot de belangrijkste stappen die je moet kennen voor je je bedrijf lanceert en hoe je moet netwerken. Er is ook een beurs met een aantal Brusselse organisaties waar je structuren kunt vinden die je in de toekomst kunnen ondersteunen. Tot slot krijg je de kans om al je specifieke vragen te stellen aan ondernemerschap experts tijdens de speed coaching sessies of om je bedrijf te presenteren voor een panel van experts om hun waardevolle feedback te ontvangen (registratie is vereist, en je project moet geselecteerd worden). De avond staat in het teken van inspiratie en netwerken. Met andere woorden, als je deelneemt aan YEF, kom je zeker weg met veel praktische tools, leuke ontmoetingen en een gezonde dosis inspiratie! 

Het volgende festival is op 14 februari 2024 (13:00-19:00). Iedereen is welkom! Registreer nu

PROGRAMMA YEF 14/02/2024 

BX ENTREPRENEURS TRAINING

Realiseer je bedrijfsidee in 48 uur

PARTNERS Festival September 2023

 

Naast het festival organiseert CAPITAL eind juni ook een tweedaagse training. Veel jongeren willen een eigen zaak beginnen, maar weten niet goed hoe ze dat moeten aanpakken. Daarom hebben we samen met onze deskundige partners deze opleiding ontwikkeld om beginnende ondernemers te helpen om van idee tot actie te komen. Dus als je aan je idee wilt werken, het wilt uitdagen, met een concreet actieplan wilt komen en wilt leren over verschillende hulpmiddelen die je later kunnen helpen, dan is deze intensieve cursus echt iets voor jou! De cursus is bedoeld voor jonge mensen met of zonder idee en met een sterke ondernemersdrang. Let op: het aantal plaatsen is beperkt tot 20! De inschrijving opent half mei.

PARTNERS Festival September 2023

 

Heb jij zin om in de deel te nemen aan het Young Entrepreneurs Festival?

Laat dan gerust jouw gegevens achter via de knop!

Ben jij geïnteresseerd om als partner CAPITALENT mee te ondersteunen?

Klik dan op onderstaande knop!