CAPITALENT

 

Met CAPITALENT willen we Brusselse jongeren stimuleren, faciliteren en ondersteunen in het creëren van hun eigen duurzame onderneming.

 

Bij CAPITAL zijn we er van overtuigd dat er heel wat ondernemerstalent schuilt in de Brusselse jongeren. Alleen komt dit talent niet altijd aan de oppervlakte door de specifieke omstandigheden waarin sommige jongeren opgroeien. Anderzijds ervaart deze doelgroep bij uitstek de vele uitdagingen die eigen zijn aan een grootstad. Daarom hebben we CAPITALENT gecreëerd: een one-stop-hub die gedreven Brusselse jongeren stimuleert, begeleidt en ondersteunt in het realiseren van hun eigen impact-onderneming om de sociale en ecologische uitdagingen effectief aan te pakken.

Aan organisaties die jongeren de weg naar ondernemerschap wijzen, heeft Brussel op zich geen gebrek. En evenmin aan projecten die het belang van een duurzame wereld voorop zetten. Het is door de sterke fragmentering van al deze organisaties dat vele getalenteerde jongeren hun weg er naartoe vaak niet vinden. In zijn actieve rol als ‘human connector’, gidst CAPITAL de jongeren naar de juiste organisatie(s) en volgt hun ondernemerstraject op de voet.

HOE WERKT HET?

We doen dat concreet met ons programma CAPITALENT, dat uit twee luiken bestaat. Enerzijds is er het Young Entrepreneurs Festival, een eendaags evenement dat vier keer per jaar plaatsvindt en waar Brusselse jongeren op een efficiënte manier de inspiratie, informatie en ondersteuning vinden die ze zoeken. Anderzijds is het ook de CAPITALENT hub waar ze aan hun impact-onderneming kunnen werken en met elkaar en andere stakeholders connectie kunnen maken.

YOUNG ENTREPRENEURS FESTIVAL

Ben je een geëngageerde jongere die een specifieke uitdaging wil aanpakken? Heb je samen met vrienden een schitterend idee bedacht waarrond je een impact-onderneming wil starten? Wil je als student-ondernemer de zaken zo professioneel mogelijk aanpakken? Zoek je financiering en partners om je duurzame onderneming van de grond te krijgen? Of ben je gewoon nieuwsgierig en laat je graag alles op je afkomen? Dan is een bezoek aan het Young Entrepreneurs Festival een must.

Vier keer per jaar kan je er inspiratie, informatie, vormingen en oplossingen vinden voor je (toekomstige) impact-onderneming. Je maakt er kennis met organisaties en bedrijven die je concrete handvatten bieden, in welke fase van het ondernemerstraject je je ook bevindt. Wil je zelf wat rondneuzen of word je liever gegidst? Dan kan je terecht bij de centrale infokiosk, waar onze onthaalcoaches klaar staan om te luisteren en je naar de juiste partners en activiteiten te verwijzen.

Ben je op zoek naar financiële ondersteuning? Dan krijg je de kans te pitchen voor een jury van impact-investeerders. Zo krijg je misschien het financiële duwtje in de rug dat je nog nodig had om écht van start te gaan.

Meer info over het vorige festival (September 2022) vind je op : https://sites.google.com/capitalbelgium.be/festival 

Meer info volgt nog over het komende festival (15 februari 2022, 13:00 – 21:00)!

 

CAPITALENT HUB

Alles wat je op het Young Entrepreneurs Festival beleeft, kan je ook achteraf terugvinden. We connecteren je niet alleen met de organisaties en bedrijven die je nodig hebt, maar trachten ook al je vragen te beantwoorden. In de CAPITALENT community vind je misschien zelfs gelijkgestemde jongeren waarmee je je ondernemersdroom kan realiseren.

In ons gebouw van 2.500 m2 voorzien we – in de mate van beschikbaarheid – voor jou ook een fysieke ruimte om aan je concept of onderneming te werken. En ook daar kan je tijdens de werkuren onze CAPITALENT coördinator aanspreken met al je vragen.

 

PARTNERS Festival September 2022

Heb jij zin om in de deel te nemen aan het Young Entrepreneurs Festival?

Laat dan gerust jouw gegevens achter via de knop!

Ben jij geïnteresseerd om als partner CAPITALENT mee te ondersteunen?

Klik dan op onderstaande knop!