CAPITALENT

 

Met CAPITALENT willen we Brusselse jongeren stimuleren, faciliteren en ondersteunen in het creëren van hun eigen duurzame onderneming.

 

Bij CAPITAL zijn we er rotsvast van overtuigd dat er veel ondernemerstalent schuilt in jongeren. Alleen komt dit talent niet altijd aan de oppervlakte door de specifieke omstandigheden waarin sommige jongeren opgroeien. Daarom hebben we CAPITALENT gecreëerd: een intensief traject dat gedreven jongeren uit de grootstad een push geeft om hun ondernemersdroom te realiseren.

HOE WERKT HET?

Jongeren tussen 18 en 25 jaar, met een flinke dosis positieve energie, creativiteit en doorzettingsvermogen, dat zijn onze ‘Daredevils’. Speciaal voor hen organiseren we vier keer per jaar een stevige bootcamp. Daarin worden ze geïnformeerd, gestimuleerd en begeleidt in het zoeken naar een uniek idee om een maatschappelijke uitdaging aan te pakken. Maar dat is slechts het begin.

Een jury van professionele experts kiest de beste ideeën eruit en geeft elk winnend team zes weken lang een persoonlijke coach mee die samen met hen het idee tot een sterk businessplan uitwerkt. Deze jongeren worden onze ‘Goalgetters’ en hebben slechts één doel voor ogen: een investeerder overtuigen om mee in de boot te stappen. Daarom staat er ook een financieel expert klaar en zelfs een presentatiecoach die ervoor zorgt dat elk team zijn verhaal zo overtuigend mogelijk kan brengen.

De tweede jury komt dus daadwerkelijk met een som geld over de brug. Zij investeren in de projecten waar ze het meeste potentieel in zien en zo kunnen de gedreven jongeren hun ondernemersboot te water laten. Elk team wordt bovendien een ervaren TalentCaptain toegewezen, die gedurende een periode van minstens zes maanden de ‘Capitalents’ op hun tocht zal begeleiden.

KAN ELKE JONGERE DEELNEMEN?

Ongeacht afkomst, religie, studies of welke andere achtergrond of bagage ook, kan elke Brusselse jongere tussen 16 en 25 jaar zich inschrijven voor het traject. Het enige criterium is motivatie en daarom voeren we met elke jongere vooraf ook een degelijk gesprek. Succes komt niet uit de lucht vallen, maar wie zich echt wil engageren gedurende langere tijd, kan rekenen op onze steun.

 

KAN ELK IDEE EEN SUCCESVOL CAPITALENT PROJECT WORDEN?

We organiseren het traject vier keer per jaar en voor elke editie focussen we op een bepaald thema. Dit thema heeft steeds te maken met een maatschappelijke uitdaging (bv. armoede, tewerkstelling, ecologie, gezondheid, etc…). Het gaat dus steeds om sociale innovatie en duurzaam ondernemen. Daar geloven we als CAPITAL heel sterk in en we zijn er dan ook van overtuigd dat dit het ondernemerschap van de toekomst is. We willen m.a.w. future-proof ondernemers begeleiden en ondersteunen.

EN DAT IS ALLEMAAL GRATIS?

Ja, dat klopt. Dankzij de praktische en financiële steun van onze partners en investeerders (waaronder Young Entrepreneurs of Tomorrow) die in jong duurzaam ondernemerschap geloven, kunnen we het CAPITALENT traject volledig kosteloos aanbieden. Mét daar bovenop nog een mooi startkapitaal voor elk project dat een reëel marktpotentieel aantoont.

PARTNERS

Schrijf je in voor het eerstvolgende CAPITALENT-traject!

Heb jij zin om in de toekomst deel te nemen aan een CAPITALENT programma?

Laat dan gerust jouw gegevens achter via de knop!

Ben jij geïnteresseerd om als partner CAPITALENT mee te ondersteunen?

Klik dan op onderstaande knop!